1 m² = 2 m²? Dat kan met PlusM²!

Veiligheid en kwaliteit

Certificeringen

Een tussenvloer is onderhevig aan diverse belastingen en wordt tevens door personen gebruikt. Juist daarom staat veiligheid en daarmee kwaliteit bij PlusM² voorop! Sinds juli 2014 zijn Europese staalbedrijven
verplicht te leveren met CE keurmerk (EN-1090). Deze norm zorgt ervoor dat de kwaliteit van het staalwerk gewaarborgd is. Hierbij kunt u denken aan de sterkte van het materiaal, de toleranties en de lassen.
Daarnaast worden onze vloeren ontworpen en berekend volgens de laatste wet en regelgeving.
Nadat het project is afgesloten ontvangt u van ons de CE-markering met de gegevens zoals vloerbelasting en gebruikshandleiding betreffende het gebruik van de verdiepingsvloer.
Het is van groot belang dat de gebruiker weet waar de entresolvloer wel en niet voor geschikt is zodat de veiligheid gewaarborgd kan blijven. Deze gebruikershandleiding wordt ook
gebruikt ten behoeve van de periodieke veiligheidskeuring om de kwaliteit van het product te garanderen.

Een CE-markering kan niet worden afgegeven bij de toepassing van gebruikte materialen. Dit is voor PlusM² de reden waarom er geen gebruikte materialen worden aangeboden. Want ondanks dat wij budgetvriendelijke vloeren leveren, onze kwaliteit blijft gewaarborgd!

Bouwvergunning

Een tussenvloer is vergunningsplichtig als het gezien wordt als een onderdeel van een gebouw. Dit is het geval als er permanente werkplekken op komen (bijvoorbeeld een orderpick magazijn) of de oppervlakte van het magazijn aanzienlijk vergroot wordt. Als de verdiepingsvloer echter slechts gebruikt wordt voor goederenopslag met geen aanzienlijke oppervlakte uitbreiding van uw magazijn, kan deze beschouwd worden als een inrichting en is deze niet vergunning plichtig. De situatie dient per project bekeken te worden. Heeft u meer vragen over dit onderwerp, kijk op https://www.omgevingsloketvlaanderen.be  en/of https://be.brussels/wonen-in-brussel/ruimtelijke-ordening voor meer informatie. Ook als u geen bouwvergunning nodig heeft, kan het zijn dat u andere vergunningen moet aanvragen. Bijvoorbeeld een milieuvergunning, een kapvergunning of een sloopvergunning. Neem daarom altijd contact op met uw gemeente voordat u begint met bouwen.

Bouwbesluit

Belasting volgens normen

Voor het bepalen van de belasting op de tussenvloer, dient gebruik gemaakt te worden van de waarde aangegeven in de EuroCode. Onderstaand treft u een overzicht aan van de minimale belastingen zoals aangegeven in de Eurocode 1 (EN-1991). Let op; dit zijn minimale waarden volgens de norm, maar het kan voorkomen dat een hogere belasting noodzakelijk is of een lagere belasting toereikend is. Daarom dient er altijd kritisch gekeken te worden naar de toepassing van de vloer. Komen er bijvoorbeeld legbordstellingen op, dan kan het voorkomen dat een hogere belasting noodzakelijk is. De toegestane belasting waarvoor de vloer geconstrueerd is, dient u aan de vloer te bevestigen door middel van belastingborden, opdat de gebruiker geïnformeerd is en overbelasting wordt voorkomen.

  • minimaal gelijkmatig verdeelde belasting 500kg/m2  opslag
  • minimaal gelijkmatig verdeelde belasting 300kg/m2 – industrie

Geef een reactie